joi, 24 februarie 2011

Bors de legume



Se pregatesc legumele: 2 morcovi, 2 cepe , o felie telina, fasole verde, cartofi.Se pune in putin ulei la calit ceapa, morcovul si telina, dupa care se toarna apa si se lasa la fiert.Se lasa sa fiarba putin dupa care se adauga cartofii si spre sfarsitul prepararii fasolea( eu am folosit fasole fiarta la borcan) si borsul in functie de cum va place.Eu am adaugat 1l bors si am mai lasat 10 minute la fiert, dupa care am batut 2 oua in ciorba.Se ia cu polonicul din zeama de ciorba si se adauga peste ouale batute, apoi se toarna in ciorba.
Se poate servi si cu smantana, iar deasupra cu leusetan si patrunjel!





miercuri, 23 februarie 2011

SARMALE DE POST


Pentru aceste sarmale am folosit orez cam 200g, un plic soia granule, 2 cepe, 2 morcovi.
Am calit cepapa cu morcovul dupa care am adaugat orezul si putina apa si le-am lasat la inabusit , dupa care am adaugat soia fiarta si le-am mai lasat pe foc 5 minute.
Am adaugat o lingura bulion , sare si am amestecat bine dupa care le-am lasat sa se raceasca putin, timp in care am pregatit foile pentru sarmale.
Am pus pe fundul oalei cotoarele de la foile de varza peste care am inceput sa asez sarmalutele si deasupra varza tocata.Am pus cateva boabe de piper , foi dafin, apa(in care am adaugat o lingurita bulion)cat sa acopere sarmalele si le-am dat la cuptor.
Noi papam cu ardei iute murat!





joi, 17 februarie 2011

Placinta rapida cu mere


Am facut aceasta placinta rapida cu urmatorele ingrdiente:5 oua, o ceasca zahar , 150 ml lapte batut(se poate pune un iaurt),6 linguri ulei, un praf copt, 6 linguri faina si mere.

Se bat bine ouale cu zaharul, apoi se adauga praful de copt.
Dupa ce am batut bine sa se incorporeze si praful de copt , adaugam 3 linguri ulei, batem bine si iar 3 linguri ulei.
Dupa care punem laptele batut(iaurt) si treptat adaugam cele 6 linguri de faina.Compozitia trebuie sa iasa ca o smantana de groasa.
Tapetam o tava cu ulei si faina, punem 3 sferturi di compozitie peste care merele stoarse de zeama , iar deasupra turnam ci cealalta parte a compozitiei.
Se da la cuptorul incalzit.
















































































luni, 14 februarie 2011

Paste cu branza si ou la cuptor



Un fel de budinca, care se pregateste foarte rapid.Am avut nevoie de o bucata branza, o punga de paste, 2 oua , 3 linguri zahar.
Am pus pastele la fiert in apa rece.Intre timp am dat branza pe razatoare si am batut bine cele doua oua.
Cand au fiert pastele le-am scurs de apa si le-am spalat in apa rece.Intr-un vas am pus pastele, branza rasa si le-am amestecat, apoi am adaugat si cele doua oua si zaharul.
Am uns o tava cu unt si am pus amestecul rezultat decorat cu cateva boabe de porumb.






Cartofi taranesti


De aceasta data , la cartofii taranesti am folosit o bucata de pulpa porc, afumata.














Am pus la prajit o ceapa in ulei , dupa care am adaugat carnea taiata .














Cartofii i-am fiert intregi , iar cand s-au racit i-am curatat si taiat.
















Dupa ce s-aprajit si carnea am adaugat si cartofii.















Spre sfarsit am pus boia dulce si am mai lasat foarte putin la prajit.
Se serveste cu salata verde!

sâmbătă, 12 februarie 2011

Ciorba de loboda


Am curatat un morcov, o ceapa si o felie mica de telina, pe care le-am dat pe razatoarea mica.














Cum ciorbita am facut-o in iarna, nu am avut loboda proaspata, ci am dezghetat de la congelator, dupa care am pus-o la fiert in apa rece.

















Dupa ce am calit putin morcovul, ceapa si telina in ulei am adaugat loboda, pe care am tocat-o marunt.














Si am amestect continuu in ea....



















Separat am amestecat 2 l lapte batut cu o lingura de smantana.














Dupa care am adaugat acest amestec peste loboda.
















Si la sfarsit am aduagat marar verde.
















































Ciorba de dovleac


La aceasta ciorbita am folosit dovleac turcesc, dar nu folosesc de fiecare data acelasi fel de dovleac.














Am curatat dovleacul si l-am taiat in bucati pentru a-l pune la fiert.
Si am mai pus 2 morcovi pe care i-am curatat si dat pe razatoare , o ceapa rosie mica si o ceapa alba.














































Am pus in oala in care voi face ciorbita, putin ulei peste care morcovul si ceapa, pe care le-am lasat putin la calit.














Aici am pus la fiert dovleacul intr-o oala cu apa rece.















Dupa ce a fiert dovleacul , l-am pus la scurs intr-o sita.Eu l-am lasat mai mult la fiert si bucatile s-au sfaramat, am fost nevoita pentru a savura aceasta ciorbita si bebelusul meu de 10 luni.Normal dovleacul nu se lasa prea mult la fiert.










Dupa ce s-a scurs de apa, am adaugat dovleacul peste ceapa cu morcovul calit si am lasat putin sa se caleasca impreuna.
















































Dupa care se adauga laptele batut si se mai lasa putin la fiert amestecandu-se continuu.Apoi se adauga marar verde.