luni, 10 ianuarie 2011

Iahnie de fasole cu afumatura


Pe langa fasole , la aceasta mancare am mai folosit:

2 cepe
2 morcovi
foi de dafin
rosii cherry in bulion
bulion
ulei
o bucata carne afumata
o bucata muschiulet afumat.

Nu folosesc de fiecare data acelasi fel de afumatura si nici rosii in bulion.



De obicei cand vreau sa fac iahnie de fasole pun cu o seara inainte fasolea in apa , la temperatura camerei.













Se toaca ceapa marunt, iar morcovii
feliute subtiri.Se scurge fasolea de apa in care astat si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece, la foc mic.Dupa ce a fiert aproximativ 20 minute se arunca prima apa si se pune fasolea din nou la fiert , dar de aseasta data
in apa fierbinte si se adauga si morcovii.Se caleste ceapa in putin ulei.Adaugam peste ceapa rosiile in bulion.Se pune si o lingurita de bulion peste ceapa calita cu rosii.Cand fasolea a fiert adaugam ceapa calita cu rosiile.Se mai lasa putin la fiert.Se feliaza carnea si muschiuletul si se pune la prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei.Se serveste cu salata de varza in care am adaugat un morcov si cu castraveti la otet!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu